Kategorie blogu
Populární příspěvky





V našem e-shopu naleznete čaje těchto odrůd:
Tato odrůda má ušlechtilou chuť a aroma, které jsou vhodné pro Gyokuro a Matcha. Má charakteristicky sladkou chuť. Barva čaje, který se z těchto lístků připravuje, je ušlechtilý odstín zelené. Gokoh zraje pomalu. Pěstuje se pouze v malém množství hlavně v oblasti Uji v Kjótu.
Tato odrůda má ušlechtilou chuť a aroma vhodné jak pro Gyokuro, tak pro Matcha. Má charakteristicky sladkou chuť. Barva čaje, který se z těchto lístků připravuje, je ušlechtilý odstín zelené. Zelená barva je o něco žlutější než barva Gokoh. Samidori zraje pomalu. Pěstuje se pouze v malém množství hlavně v oblasti Uji v Kjótu.
Tato odrůda má přirozenou jemnou chuť a elegantní aroma vhodné pro Matcha. Čaj odrůdy Asahi často získává první místo v kategorii Matcha na Národní čajové soutěži. Asahi zraje brzy. Pěstuje se pouze v malém množství hlavně v oblasti Uji v Kjótu.
Tato odrůda má bohatou chuť a osvěžující aroma. Je to vynikající odrůda, protože je odolná a vysoce produktivní. V Japonsku se Yabukita pěstuje na 80 % čajových farem.
Tato odrůda má chuť a aroma podobné Yabukita. Barva nálevu této odrůdy se blíží ušlechtilé zelené jako Gyokuro odrůdy Gokoh. Okumidori zraje pomalu, takže farmáři pěstují tuto odrůdu spolu s Yabukita, aby naplánovali vhodný čas sklizně. Tímto způsobem lze čaj sklízet po celou dobu sklizně čaje.